Kunstenaar Sabrina van Wijlick uit Belfeld laat haar hart voor vastelaovend spreken in ontwerp nieuwe Opstaeker

Print
Kunstenaar Sabrina van Wijlick uit Belfeld laat haar hart voor vastelaovend spreken in ontwerp nieuwe Opstaeker

De nieuwe Opstaeker. Afbeelding: Jocus

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Beeldend kunstenaar Sabrina van Wijlick uit Belfeld heeft D’n Opstaeker voor het nieuwe carnavalsseizoen ontworpen. Hart voor vastelaovend is het thema.

Namens de vijf stadsdeelverenigingen van de gemeente Venlo vroeg voorzitter Ron van Zoest van de Belhamels haar om de broche te maken. Van Wijlick besloot haar liefde voor vastelaovend tot uitdrukking te brengen in het ontwerp. „Het is een open hart met daar om heen een zaag, symbool voor de (wagen)bouwers, een kwast voor de grimeurs, de träöt en de sol sleutel voor de muzikanten en natuurlijk de vlag die met de dolle dagen weer uit mag. Het open hart laat bovendien de kleur van het pekske van de drager zien.”

Keramiek

Sabrina van Wijlick viert vastelaovend vooral met haar vrienden van ‘t Jeuk Wir, de groep waarmee ze elk jaar een praalwagen bouwt voor de Belfeldse optocht. Ook buiten het seizoen is ze creatief bezig, onder meer als decorbouwer voor de musical van het Valuascollege in Venlo waar ze werkzaam is als docent kunst en cultuur. Daarnaast maakt Van Wijlick keramiek. Een passie die ze deelt met haar vader Herman Crins, een bekende pottenbakker.

Waardering

Met het dragen van D’n Opstaeker tonen carnavalsvierders hun betrokkenheid bij vastelaovend en hun waardering voor de vele vrijwilligers die carnavalsactiviteiten organiseren in de stadsdelen Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld en Arcen en Velden.

De verkoopopbrengst is een financiële opsteker voor alle carnavalsverenigingen in de gemeente. Jocus (Venlo), de Wortelepin ( Blerick), D’n Oeles (Tegelen), de Belhamels (Belfeld) en de Keieschiëters (Arcen) roepen inwoners op de broche ook dit jaar massaal te kopen om zo hun activiteiten te ondersteunen.

De nieuwe Opstaeker wordt traditioneel op de elfde van de elfde gepresenteerd en is vanaf die datum ook bij de stadsdeelverenigingen en bij carnavalsactiviteiten verkrijgbaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu