Busbouwer Ebusco uit Deurne zet beursgang door

Print
Busbouwer Ebusco uit Deurne zet beursgang door

Peter Bijvelds, topman van de Brabantse bussenbouwer Ebusco. Afbeelding: Ebusco

Bussenfabrikant Ebusco zet zijn voornemen om naar de Amsterdamse beurs te gaan door.

Terwijl de beursplannen van webwinkel Coolblue vorige week in de ijskast gingen, maakt Ebusco naar verwachting vrijdag wel zijn debuut op Beursplein 5.

De aandelen van de fabrikant van elektrische bussen en laadsystemen gaan tussen de 21,50 euro en 24,50 euro kosten. Daarmee krijgt het bedrijf uit Deurne een beurswaarde van circa 1,3 miljard euro. Ebusco verwacht met de beursintroductie ongeveer 300 miljoen euro op te halen. De onderneming wil dat geld onder meer steken in internationale expansie. Topman Peter Bijvelds noemt de beursgang „een belangrijke mijlpaal” richting de toekomst van zijn onderneming.

Lees ook: Beursplein 5 is de volgende halte voor bussenbouwer Ebusco

De elektrische bussen van Ebusco rijden al in steden als Amsterdam, Frankfurt en München. In totaal gaat het om 346 bussen in zeven Europese landen. De nieuwste bus van het bedrijf kan met een volle accu zo’n 575 kilometer rijden en gaat zo’n 25 jaar mee is de verwachting. Ebusco werd tien jaar geleden opgericht en telt inmiddels 214 medewerkers. Naast de productielocatie in Deurne heeft het bedrijf ook een fabriek in China.

Vorig jaar boekte Ebusco een omzet van 100 miljoen euro. Door de coronacrisis zijn vervoersbedrijven echter terughoudend geworden om nieuwe bussen aan te schaffen.

Bankconcern ING heeft een belang van 25 procent in de bussenmaker. Particuliere beleggers kunnen niet inschrijven voor de beursintroductie.

Voor de Amsterdamse beurs is de komst van Ebusco een opsteker. Coolblue zag vorige week nog af van een spoedige beursnotering.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee