Turnster Van Pol valt twee keer van de brug en kan WK-finale vergeten

Print
Turnster Van Pol valt twee keer van de brug en kan WK-finale vergeten

Vera van Pol in actie op het WK. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Tungelroy -

Vera van Pol kan een finaleplaats op het WK turnen vrijwel vergeten. De turnster uit Tungelroy kwam zondagnacht mede door twee vallen op de brug met ongelijke leggers in de kwalificaties van de meerkamp niet verder dan een score van 48.415 punten. Daarmee staat ze na zeven van de tien subdivisies op de 23e plaats.

Vera van Pol, afgelopen zomer actief op de Olympische Spelen, begon op sprong, haar beste onderdeel, al niet echt lekker. De Limburgse scoorde daar een voor haar doen ‘magere’ 13.433, met een aftrek van 0.3 punten. Op brug liet ze vervolgens dik drie punten liggen nadat ze twee keer van het toestel viel. Stabiele scores op balk en vloer waren vervolgens niet genoeg om op te klimmen in het klassement.

Van Pol turnde in Japan voor het eerst op een groot internationaal toernooi (EK, WK, of Spelen) een volledige meerkamp. Dinsdagochtend (Nederlandse tijd), als alle tien de subdivisies zijn afgerond, wordt bekend of de Nederlandse turnsters finaleplaatsen hebben behaald. Woensdagochtend komen de Nederlandse mannen in actie op de WK.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee