Familiehotel De Plei in Mechelen breidt uit met vier vakantieappartementen in woning naast hoeve

Print
Familiehotel De Plei in Mechelen breidt uit met vier vakantieappartementen in woning naast hoeve

Het aangekochte huis naast hoeve De Plei (rechts). Afbeelding: De Limburger

Mechelen -

Hoeve De Plei in Mechelen breidt uit met vier nieuwe appartementen. De vakantiewoningen worden ondergebracht in het woonhuis naast de vakwerkboerderij.

Het huis stond onlangs te koop. Eigenaar Saskia Peerboom van hoeve De Plei besloot het aan te kopen en bij haar familiehotel te trekken.

In de monumentale hoeve zelf zijn zeventien hotelkamers. Daar verandert niet aan, benadrukt Peerboom. Ook het terras op de binnenplaats blijft zoals het is, zegt ze: „Wandelaars en fietsers kunnen hier straks gewoon terecht voor een kopje koffie of een fris pilsje.”

Bij de aankoop van de woning naast de hoeve snijdt het mes aan twee kanten, legt Peerboom uit. Enerzijds kan zij straks voldoen aan de vraag naar wat ruimere vakantieappartementen: „Door corona hebben mensen weer ontdekt hoe leuk Nederland zelf eigenlijk is. Dat merken we aan de vraag naar vakantieverblijven in Zuid-Limburg.”

Aan de andere kant heeft zij op deze manier ook de zekerheid dat het huis naast haar achttiende-eeuwse hoeve een bestemming krijgt die past bij haar bedrijf: „Onze hotelgasten zoeken vooral rust en stilte.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu