Stichting die vrijwilligers zoekt en opleidt in Venray krijgt ook in 2022 subsidie

Print
Stichting die vrijwilligers zoekt en opleidt in Venray krijgt ook in 2022 subsidie

Subsidie voor Match voor vrijwilligers. Afbeelding: ANP XTRA

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Stichting Match voor vrijwilligers kan ook in 2022 op zoek naar vrijwilligers in Venray. De gemeente geeft de organisatie een subsidie van ruim 78.000 euro.

De stichting Match voor vrijwilligers, die vrijwilligers in de gemeente Venray onder meer zoekt, waardeert, opleidt en coacht, kan ook volgend jaar haar activiteiten blijven uitvoeren. Het college van burgemeester en wethouders van Venray heeft een subsidie van 78.600 euro toegekend aan de organisatie. Dat geld heeft de stichting voornamelijk nodig om de personeelskosten te kunnen betalen.

College lovend

De gemeente is in het collegebesluit lovend over de groei die de organisatie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Volgens B en W is Match steeds meer zichtbaar en neemt het vaker initiatief. Voorbeelden daarvan zijn het participatienetwerk, dat vorig jaar werd opgericht, en het noodloket voor inwoners dat werd opgezet voor mensen die zich zorgen maken over hun financiële positie vanwege het coronavirus.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu