AH kiest voor Nederlands rundvlees via afspraken met zuivelboeren

Print
AH kiest voor Nederlands rundvlees via afspraken met zuivelboeren

Afbeelding: ANP

Albert Heijn wil vrijwel zijn gehele rundvleesassortiment gaan inkopen in Nederland.

Dat doet de supermarktketen door afspraken te maken met Nederlandse zuivelboeren. De koeien van honderden boeren waarvan al melk wordt afgenomen, worden dan ook voor rundvlees gebruikt.

Nu komt het rundvlees dat in de schappen ligt nog uit zowel Nederland als uit andere Europese landen en uit Zuid-Amerika. Straks wil het concern dat zo’n 90 procent van het aanbod aan AH-rundvleesproducten uit Nederland komt.

In juli vorig jaar maakte Albert Heijn al bekend de koeien die melk geven ook voor vlees te gaan gebruiken, zodra ze geen melk meer geven. Het rundvlees van deze koeien wordt al in zo’n 150 winkels verkocht. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid. In 2022 moet het vlees van deze koeien in alle winkels liggen.

Lees ook: Column: De klimaatimpact van rundvlees blijft ook zonder scheetjes ‘vijf keer groter dan die van tofu’

Albert Heijn geeft aan dat de stap helpt bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Ook merkt de super dat er meer behoefte is aan producten van eigen bodem. Alle zuivel, kaas en eieren komen ook al uit Nederland zelf. Over de eventuele gevolgen van de keuze voor de prijzen in de winkel, doet het bedrijf geen uitspraken.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu