Charlie’s Coffee niet meer de kleinste: grotere branderij in Gronsveld, nieuwe winkel in Maastricht

Print
Charlie’s Coffee niet meer de kleinste: grotere branderij in Gronsveld, nieuwe winkel in Maastricht

Charles Ubachs, hier nog in zijn koffiebranderij op het Tapijnterrein Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

Koffiebrander Charlie’s Coffee moest na klachten over geuroverlast plotsklaps weg van het Tapijnterrein in Maastricht. Eigenaar Charles Ubachs maakte van de nood een deugd en breidde flink uit. Hij verplaatste de koffiebranderij naar Gronsveld en woensdag opent hij een winkel in Maastricht.

Ubachs was een van de veertien ondernemers die al jaren door de gemeente gedoogd worden in Het Werkgebouw op het Tapijnterrein. In juni dit jaar – anderhalf jaar na de start van zijn bedrijf – kreeg hij van de gemeente te horen dat hij weg moest vanwege klachten over stankoverlast. Zijn collega-ondernemers schreven een brief aan Burgemeester en Wethouders en burgers startten een petitie, beide om Charlie’s Coffee op het terrein te behouden.

Negatieve energie

Ubachs en zijn vrouw vonden de steun hartverwarmend, toch besloten ze om hun verplichte vertrek niet aan te vechten. „De situatie zorgde voor veel druk en negatieve energie”, aldus Ubachs. „Bovendien wilde ik graag een grotere koffiebrander die ik niet kwijt kon in Het Werkgebouw. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.” Die werd gevonden op een industrieterrein in Gronsveld. Hier heeft Ubachs nu een ruimte van zeventig vierkante meter, tegenover negen vierkante meter op het Tapijnterrein. „We waren de kleinste koffiebrander van Nederland, maar dat zijn we nu zeker niet meer”, aldus Ubachs. „In Gronsveld hebben we genoeg plaats om verder te groeien. Dat was sowieso altijd al de bedoeling. We hebben de kleine brander uit Maastricht meegenomen en er een grote brander bijgezet.”

Winkel

Behalve de koffiebranderij besloten Ubachs en zijn vrouw ook een winkel te beginnen, aan Het Bat in hartje Maastricht. „We leggen nu de laatste hand aan de inrichting”, aldus Ubachs. „Woensdag gaan we open. Behalve onze eigen koffie gaan we ook eigen thee verkopen; we hebben een theepakkerij. En er zullen aanverwante producten te koop zijn, zoals koffie- en theepotten.” Voorlopig gaat de winkel van woensdag tot en met zaterdag open. En in november en december ook op zondagen. „We nemen nog geen personeel aan, eerst maar eens zien hoe het gaat lopen. Het is een sprong in het diepe, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het succesvol wordt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee