Duizenden Limburgse werkgevers hebben nog geen NOW-berekening aangevraagd, tijd dringt

Print
Duizenden Limburgse werkgevers hebben nog geen NOW-berekening aangevraagd, tijd dringt

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen -

Zo’n 55.000 werkgevers - onder wie duizenden Limburgers - hebben bij uitkeringsinstantie UWV nog geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De tijd dringt, want het kan nog maar tot en met 31 oktober.

De eerste periode van de loonsteun, bedoeld om de coronaperiode door te komen, liep van maart tot en met mei 2020. Zo’n 139.500 werkgevers ontvingen NOW-steun in deze periode. Dit bedrag was een voorschot. De definitieve steun wordt berekend aan de hand van het daadwerkelijke omzetverlies. Ondernemers moeten daarvoor zelf een aanvraag indienen en het omzetverlies doorgeven.

55.000 werkgevers, zo’n veertig procent van de werkgevers die een voorschot ontvingen, hebben dat nog steeds niet gedaan, een kleine twee weken voor de deadline. Dienen ze de aanvraag niet op tijd in, dan moeten ze het voorschot terugbetalen. Volgens UWV wachten mogelijk veel bedrijven op een accountantsverklaring. Het advies is om de aanvraag toch alvast te starten als die verklaring er op 31 oktober niet is. Ondernemers hebben daarna namelijk nog veertien weken de tijd om alles af te ronden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu