Nieuwe gezichten op lijst GroenLinks Roermond

Print
Nieuwe gezichten op lijst GroenLinks Roermond

Marianne Smitsmans met naast haar Wim Maassen tijdens de bekendmaking van het coalitieakkoord in 2018. GroenLinks was toen de grote winnaar. Afbeelding: John Peters Fotografie -

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De lijst waarmee GroenLinks in Roermond de verkiezingen ingaat, telt twee nieuwe gezichten met een verkiesbare plek: op 4 Patricia Vaessen, ondernemer en één van de kwartiermakers van het Duurzaamheidscentrum Roermond. Op 5 Bart Cochet, één van de voorvechters van de LHBTI+ gemeenschap.

GroenLinks telt nu zes raadsleden en is daarmee de grootste coalitiefractie. Op plek 1 en 2 figureren de huidige wethouders Marianne Smitsmans en Rens Evers. Op 3 staat Anouk Dolmans die sinds 2018 in de raad zit. Na de nieuwelingen volgen huidig raadslid Carla de Groot (6) en commissielid Danny Danker (7).

Drie raadsleden komen niet meer terug. Fractievoorzitter Wim Maassen vindt het na zes jaar welletjes en fungeert als lijstduwer. Ook Jos de Kunder (12,5 jaar raadslid) en Mijntje van Beers (15 jaar lokale politiek bij wisselende partijen) houden het voor gezien. Datzelfde geldt voor André Meijers, die de vanwege gezondheidsredenen de eerder vertrokken Chris Trines verving.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu