Man ramt drie politieauto’s tijdens wilde achtervolging door Limburg, agent lost waarschuwingsschot

Print
Man ramt drie politieauto’s tijdens wilde achtervolging door Limburg, agent lost waarschuwingsschot

Afbeelding: ANP

Herten / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Herten een man aangehouden die na het negeren van een stopteken in Venlo op de vlucht sloeg.

Bij de aanhouding heeft een agent een waarschuwingsschot gelost. Volgens de politie raakte niemand gewond.

Agenten gaven de bestuurder, een 32-jarige man uit Sittard, rond 03.00 uur een stopteken vanwege het negeren van een rood verkeerslicht, waarop hij met hoge snelheid wegreed. De politie achtervolgde hem enige tijd op de A73. Hij ging steeds harder rijden en vertoonde gevaarlijk rijgedrag. Tijdens zijn vluchtpoging ramde de man drie politieauto’s.

Geen rijbewijs

Uiteindelijk reed hij zichzelf vast op de Holleweg in Herten, waarna hij zijn vlucht te voet wilde voortzetten. Hierop losten agenten een waarschuwingsschot.

Bij de aanhouding bleek dat de man geen rijbewijs had. Hij is naar het politiebureau gebracht. De politie onderzoekt het incident.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu