Noord-Limburgse gemeenten strijden samen voor veiligheid in buitengebieden

Noord-Limburgse gemeenten strijden samen voor veiligheid in buitengebieden

De burgemeesters en andere belangbehartigers met de intentieverklaring. Afbeelding: Gemeente Beesel

Noord-Limburg / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden -

De Noord-Limburgse gemeenten hebben vrijdag 15 oktober met de gezamenlijke ondertekening van een intentieverklaring het startsein gegeven voor het Keurmerk Veilig Ondernemen in het Buitengebied om daarmee de veiligheid in het Noord-Limburgse buitengebied te vergroten.

Centraal staat de samenwerking tussen publieke en private partijen, waaronder de acht Noord-Limburgse gemeenten en hun inwoners, de politie, de provincie Limburg, de Veiligheidsregio Limburg-Noord, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en de Stichting Limburgs Landschap.

Zij gaan gezamenlijk de kar trekken om de criminaliteit in de buitengebieden terug te dringen. Uniek is dat de gemeenten gelijktijdig aan de slag gaan met de aanpak van criminaliteit in het buitengebied en zo één front vormen tegen criminelen. Het project wordt begeleid door het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Klik hier voor de intentieverklaring.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu