Hute-te-tuut (48) over lotjes uit de loterij

Print
Hute-te-tuut (48) over lotjes uit de loterij

Ruth Schouwenberg. Afbeelding: Jos Verbong

Tegelen -

Begin van de maand was er een wereldwijde, urenlange storing op Facebook, WhatsApp en Instagram. Mediamagnaat Mark Zuckerberg verloor 7 miljard euro oftewel zevenduizend miljoen. Een zeven met negen nullen. Zoveel geld verliezen in een paar uur tijd, ongelooflijk. Nou zal de multimiljardair er niet wakker van liggen, want het zal voor hem hetzelfde voelen als voor ons een ouderwets dubbeltje.

Wat kun je allemaal doen met zevenduizend miljoen? Heerlijk om daar over te fantaseren. Alleen al om die reden en natuurlijk voor de goede doelen (ahum) doen wij al enkele jaren mee met de Postcodeloterij. U wilt niet weten wat wij al aan prijzen gewonnen hebben. Toch wel? Let op, ik ga het u vertellen. Een spuuglelijke, gifgroene rugzak, een koekjestrommel met stroopwafels, een cadeaubon van ‘de Blokker’ en ‘de HEMA’ en een cadeaukaart voor vegaproducten (notabene voor een slagersdochter!) bij ’s lands grootste kruidenier. De Postcodeloterij let op de kleintjes. Last but not least, de superdikke en daardoor super onhandige, onbruikbare jaaragenda met voordeelbonnen. Eind dit jaar verwachten we de straatprijs, uiteraard met verdubbelaar en dikke auto…

De totale gekte van mensen in tv-shows als ze een auto winnen, vind ik altijd verbazingwekkend. Alsof een auto hét toppunt van geluk is. De auto, voor velen een statussymbool. Ik heb niks met statussymbolen. Niet met dure telefoons, niet met merkkleding of dure vakanties en al helemaal niet met auto’s, nooit gehad trouwens. Ik hecht, zeker nu ik zelf niet meer mag chaufferen, meer waarde aan mijn benenwagen. Zolang die twee stelten het nog doen, hoor je mij niet klagen. Ze starten nog altijd probleemloos en super voordeel hiervan (of loodvrij zo u wilt) ik hoef geen peperdure brandstof te tanken. Water volstaat.

Toen onze eerste zoon een paar maanden oud was, hebben we duizend gulden gewonnen bij de Staatsloterij. Dolblij waren we toen met dat bedrag, kwam dat even goed uit met onze kleine broekpoeper. Daarna zijn we nooit meer in de in de prijzen gevallen, althans niet noemenswaardig. Mijn lotjes uit de loterij zijn de (klein)kinderen, familie, vrienden en vriendinnen. Mijn ‘krenskes’, verjaardagen en feestjes die weer gevierd mogen worden, fietstochtjes, lekker weer, ’n gezond lijf, ’n gezellige straat en tevreden mensen. Daar kan geen auto of winnend lot tegenop. Alhoewel, als ik heel eerlijk mag zijn, een paar nullen achter mijn banksaldo zouden mij niet perse ongelukkiger maken!

Ruth Schouwenberg-Dings

Reacties: schouwdings@hetnet.nl.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu