Politie houdt drie jongeren aan voor fataal tramongeluk Den Haag

Print
Politie houdt drie jongeren aan voor fataal tramongeluk Den Haag

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De politie heeft drie jongeren aangehouden na de fatale aanrijding van een man met een tram maandagavond in Den Haag. Ze hebben zichzelf bij de politie gemeld.

Het gaat om twee 15-jarige jongens en 18-jarige jongeman, allen afkomstig uit Den Haag.

Misdrijf

Maandagavond werd de politie erop geattendeerd dat bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel in Den Haag een man door een tram was aangereden. De man stierf ter plaatse. Volgens ooggetuigen zou de man zijn geduwd. De politie bevestigt dat er ’aanwijzingen voor een misdrijf’ zijn.

„De hele nacht hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. Ook werden er in de buurt camerabeelden uitgekeken en met getuigen gesproken”, aldus de politie. Getuigen hadden het over drie jongens met ‘donkerkleurige hoodies aan met opvallende witkleurige letters op hun rug’.

Burgernet

Na een Burgernetmelding hebben de jongens zich gemeld; een van hen in de loop van maandagavond, de andere twee op dinsdag. Het onderzoek loopt. „De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat”, aldus de politie. De trambestuurder krijgt Slachtofferhulp.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu