Concert pianist Friedrichs en Alma Quartet: ‘Ik geef muzikaal commentaar en een tegengeluid’

Print
Concert pianist Friedrichs en Alma Quartet: ‘Ik geef muzikaal commentaar en een tegengeluid’

Rembrandt Friedrichs en het Alma Quartet. Afbeelding: Kunstdagen Wittem/Allard Willemse

Wittem / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

Pianist/componist Rembrandt Friedrichs en het Alma Quartet verrijkt met Dominic Seldis (op bas) geven zondag 7 november een concert in Kloosterbibliotheek Wittem.

Het gaat om een optreden in het kader van Kunstdagen Wittem. Het gezelschap speelt een door Friedrichs gecomponeerde tegenhanger van Gershwins Rhapsody in blue. Daarnaast brengt het Alma Quartet, dat uit bestaat uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, enkele strijkkwartetpassages van Korngold en Schulhoff ten gehore.

Lees ook: Gemoderniseerd klooster Wittem verloochent zijn religieus karakter niet

Het publiek krijgt als het goed is een uniek stuk te horen. Rembrandt Friedrichs: „Ik ga ieder concert opnieuw het gesprek met het orkest aan en geef muzikaal commentaar en een tegengeluid. Het is dus ieder concert echt steeds anders wat ik doe.”

Kaarten zijn te verkrijgen via deze website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu