Stadion NEC blijft tot nader order gesloten

Print
Stadion NEC blijft tot nader order gesloten

Afbeelding: ANP

Het stadion van NEC, De Goffert, blijft tot nader order gesloten. Dat heeft omgevingsdienst ODRN dinsdag met de eigenaar, de gemeente Nijmegen, besloten. De onderzijde van het uitvak van het stadion begaf het zondagmiddag doordat fans van Vitesse op en neer sprongen.

„Omdat niet bekend is wat de oorzaak is van het instorten van een tribune en omdat de veiligheid van het publiek voorop staat, laat de eigenaar een extern bureau onderzoek doen. Dat onderzoek moet duidelijk maken hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. Het stadion zal pas weer toegankelijk worden wanneer uit het onderzoek blijkt dat dit veilig is”, meldt Omgevingsdienst Regio Nijmegen.

Het besluit betekent dat NEC op zoek gaat naar een externe locatie om voorlopig de wedstrijden af te kunnen werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds maandag, aldus NEC.

Veiligheid

„We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten. Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn”, aldus woordvoerder Nick van der Cammen van NEC. Het hoofdgebouw met de receptie, de kantoren en de horeca blijft wel toegankelijk.

Kaartverkoop

De volgende thuiswedstrijd van NEC is op zondag 31 oktober, tegen FC Groningen. Een week later staat het thuisduel met sc Heerenveen gepland. Heerenveen maakte dinsdag al bekend dat de kaartverkoop voor het duel met NEC is stilgelegd.

Ruim twee jaar geleden stortte een deel van het dak van AZ in. De Alkmaarders weken toen tijdelijk uit naar het stadion van ADO Den Haag.

Bij het ongeluk in het stadion van NEC vielen zondag geen gewonden. Een container onder het uitvak voorkwam dat het deel van de tribune verder instortte en dat de fans van Vitesse letsel opliepen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu