Lichte stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuizen, stijging aantal coronagevallen zet door

Print
Lichte stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuizen, stijging aantal coronagevallen zet door

Afbeelding: ROBIN UTRECHT

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal licht toegenomen met zeven. In totaal liggen dinsdag 617 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu 465 coronapatiënten, een meer dan maandag. Op de intensive cares worden er dinsdag 152 verzorgd, zes meer dan een dag eerder.

Maandag steeg het totale aantal nog met 57, dat was de grootste stijging in één dag sinds 29 april. Het aantal is al een tijdje stijgende. Vorige week dinsdag lagen er voor het eerst sinds 23 september meer dan vijfhonderd mensen met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen. De laatste keer dat er meer dan zeshonderd coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen lagen, was 14 september.

Stijging aantal coronagevallen zet door, aldus RIVM

De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 25.751 nieuwe positieve tests. Dat is ruim 44 procent meer dan vorige week, toen het ging om 17.832 nieuwe coronagevallen in zeven dagen.

De GGD’en testten vorige week meer dan 198.000 mensen, van wie bijna 24.000 mensen een positieve uitslag kregen. 12 procent testte dus positief, tegenover 10,3 procent een week eerder. „De toename in het aantal positieve coronatesten lijkt samen te hangen met de versoepelingen van ruim drie weken geleden, in combinatie met het seizoenseffect”, aldus het RIVM.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu