De Weddenschap daagt jongeren uit binnen zes maanden drie boeken te lezen

Print
De Weddenschap daagt jongeren uit binnen zes maanden drie boeken te lezen

Willy Wartaal gaat ook de uitdaging aan. Afbeelding: De Weddenschap

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

In de week van 1 november gaat De Weddenschap van start. Dat is een campagne die het lezen van boeken onder jongeren moet stimuleren.

Het is de bedoeling dat deelnemers in zes maanden tijd tenminste drie zelf uitgekozen boeken uitlezen. Om de campagne kracht bij te zetten, worden voor de aftrap enkele bekende Nederlanders ingezet: Willie Wartaal, Selma Omari en Memru Renjaan.

Lees ook: Hoe krijg je scholieren aan het lezen? Het Roer College Schöndeln in Roermond doet het met leesclubs

Zij zullen als ambassadeur fungeren en doen bovendien zelf mee. „De Weddenschap is voor mij niet moeilijk, want ik hou heel erg van lezen. Ik ga op zoek naar boeken waarvan ik denk dat jongeren ze leuk vinden om te lezen”, vertelt Willie Wartaal.

Basisvaardigheid

„Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school”, aldus de woordvoerder. „Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat en er zijn prijzen en een landelijke trofee te winnen.”

De Weddenschap is een project van Stichting Lezen. Deelname is gratis. Klik hier voor meer info.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu