Europees avontuur van start voor handballers Bevo Hc

Print
Europees avontuur van start voor handballers Bevo Hc

Dario Polman legt aan voor een schot in de thuiswedstrijd tegen Tongeren. Afbeelding: JR Hobbyfotografie

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Herpertz Bevo Hc gaat Europa in. In de tweede ronde van de European Cup stuiten de handballers uit Peel en Maas dit weekeinde op AS SGS Ramhat Hashron uit Israël.

Vanwege het behaalde resultaat in de landelijke competitie mocht Bevo de eerste ronde overslaan. Om praktische redenen worden beide wedstrijden in Sportarena De Heuf gespeeld en hoeft de ploeg van Jo Smeets niet af te reizen naar Israël. De thuiswedstrijd is zaterdag 23 oktober om 16.00 uur, een dag later klinkt om 15.00 uur het beginsignaal voor de uitwedstrijd.

Kwartfinale

De tegenstander speelt in de Israëlische Premier League en is sinds het seizoen 2014-2015 actief in de European Cup. Destijds boekte de ploeg ook meteen haar beste resultaat in het toernooi. De Israëliërs schopten het zelfs tot de kwartfinale. Het jaar daarna verloren ze nipt in de derde ronde van Aalsmeer, de huidige landskampioen.

De eerste deelname van Bevo in de European Cup dateert al van veel langer geleden. In de jaargang 2004-2005 maakten de handballers uit Peel en Maas hun debuut in dit Europese toernooi. Tot nu toe reikte Bevo nooit verder dan de tweede speelronde.

Herinneringen

Spelers, staf, begeleiding: de hele club kijkt uit naar het nieuwe Europese avontuur. De vereniging en haar achterban hopen dat oude tijden herleven in De Heuf. Het is alweer zeven jaar geleden dat Bevo in een Europese competitie actief was. In de kantine van Sportarena De Heuf komen de vele mooie herinneringen aan die tijd de laatste weken bijna dagelijks voorbij. Historische feitjes die anno 2021 nog steeds tot de verbeelding spreken. Bijvoorbeeld dat (oud)trommelaar Piet van Roij met de bus mee reisde naar de eerste Europese wedstrijd. En dat Bevo het eerste team was dat in het door oorlog zwaar getroffen Kosovo een officieel toernooi speelde.

Bevo snakt ook naar succes. Iedereen die de club een warm hart toedraagt, hoopt dat de spelers als team uit beide wedstrijden de kracht putten die nodig is voor een ommekeer in de BeNeLiga. Een overwinning die plaatsing voor de volgende ronde oplevert, is het beste wat de Bevomannen op dit moment kan overkomen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu