Na RH Bouw ook RH Personeel in Weert failliet

Print
Na RH Bouw ook RH Personeel in Weert failliet

Afbeelding: ANP XTRA

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

RH Personeel in Weert is door de rechtbank failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten ongeveer dertien personeelsleden. Begin september al viel het doek voor zusterbedrijf RH Bouw.

Zowel RH Personeel als RH Bouw vallen onder Rijkhuis, dat op haar beurt weer onder Saenrijk Beheer valt. Remco Pluim is enig aandeelhouder en bestuurder van deze bv’s. RH Bouw had geen mensen in dienst, maar huurde dat in bij de personeels-bv. Het faillissement van RH Bouw was aangevraagd door een schuldeiser, bij RH Personeel deed een personeelslid dat vanwege uitblijvende salarisbetalingen.

RH Bouw

RH Bouw was actief in de prefab-bouw en verzorgde het bouwtraject van vergunning tot en met bouw. In het faillissementsverslag van curator Cristian Slegers is te lezen dat het bedrijf kort voor de coronacrisis opgericht is en al snel een goed gevulde orderportefeuille had. RH Bouw sprak van tevoren een aanneemsom af met opdrachtgevers. Omdat het bedrijf ook het vergunningstraject verzorgde, kon pas na enkele maanden worden aangevangen met de bouw. In september 2020 vonden de eerste bouwactiviteiten plaats. Op dat moment waren de prijzen van grondstoffen fors gestegen, zodat de bouwkosten hoger uitvielen dan de aanneemsom. Daar kwam bij dat RH Bouw bepaalde materialen door schaarste niet geleverd kreeg. Tegen die combinatie van problemen bleek het bedrijf niet bestand, aldus de curator.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu