Celtic wint met Giakoumakis in Europa League

Print
Celtic wint met Giakoumakis in Europa League

Georgios Giakoumakis (rechts) feliciteert David Turnbull met diens treffer. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Georgios Giakoumakis heeft de fans van Celtic nog niet veel plezier kunnen bezorgen, maar dinsdag in de Europa League liet de afgelopen zomer van VVV overgenomen spits een staaltje van zijn kunnen zien.

Tegen het Hongaarse Ferencváros (2-0) viel de 26-jarige Griek twintig minuten voor tijd in. De laatste topschutter van de eredivisie was met een omhaal dicht bij zijn eerste treffer in Schotse dienst.

Giakoumakis kwam nog maar sporadisch in actie voor club uit Glasgow, die zo’n drie miljoen voor de spits betaalde. Dat bedrag kan nog flink oplopen, maar dan moet de Griek wel succesvol zijn. Mede door blessureleed kon hij de hoge verwachtingen nog niet waarmaken. Verder dan een paar invalbeurten kwam hij niet.

Tegen Ferencváros waren Kyogo Furuhashi en David Turnbull succesvol. Callum McGregor miste ook nog een strafschop. De uitslag had nog veel hoger kunnen zijn als de Schotten zorgvuldiger waren omgesprongen met hun kansen.

Celtic heeft nu drie punten in deze groep, waar Bayer Leverkusen en Real Betis met beide zes punten aan de leiding gaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee