Mark van Bommel maakt grapjes met journalisten en wil rust uitstralen

Print
Mark van Bommel maakt grapjes met journalisten en wil rust uitstralen

Mark van Bommel. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Maasbracht -

Mark van Bommel wil in aanloop naar de wedstrijd met RB Salzburg in de Champions League vooral de rust bewaren bij VfL Wolfsburg. De Limburgse trainer van de Duitse club glimlachte op de persconferentie en maakte grapjes met journalisten, zoals hij in zijn tijd bij PSV in mindere tijden ook weleens deed.

De coach maakte duidelijk dat het na drie nederlagen op rij in de competitie vooral belangrijk is kalm te blijven en hetzelfde te blijven doen. „Dat deden we toen we na vier duels aan het jagen waren op Bayern München en dat doen we nu ook”, aldus Van Bommel, die woensdag niet kan beschikken over Wout Weghorst, die besmet is met het coronavirus.

Wolfsburg heeft in de Champions League na twee duels twee punten. Salzburg leidt met vier punten. „Ik denk dat we twee punten te weinig hebben”, zei Van Bommel, die het eind september in de ontmoeting met Sevilla onbegrijpelijk vond dat videoscheidsrechter Kevin Blom de Bulgaarse arbiter Georgi Kabakov naar de kant riep om een spelsituatie te bekijken. De daarna toegekende strafschop leverde de 1-1 op. „Winst of verlies, het ligt in deze poule heel dicht bij elkaar.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu