Club Brugge geen partij voor wervelend Manchester City

Print
Club Brugge geen partij voor wervelend Manchester City

Afbeelding: EPA

Club Brugge heeft in de Champions League niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen. De Belgische kampioen had op eigen veld vrijwel niets in te brengen tegen Manchester City: 1-5.

Eerder had Club Brugge het favoriete Paris Saint-Germain, met sterspeler Lionel Messi in de gelederen, in bedwang gehouden (1-1). Daarna won de ploeg van coach Philippe Clement knap bij RB Leipzig (1-2).

Aanvaller Noa Lang was tegen Manchester City basisspeler bij de thuisclub. De Nederlandse international speelde de hele wedstrijd. Ploeggenoot Ruud Vormer kwam in de 56ste minuut het veld in. Bas Dost viel in de 79ste minuut in. Bij City kwam verdediger Nathan Aké in de 57ste minuut het veld in.

Club Brugge geen partij voor wervelend Manchester City
Noa Lang met Kyle Walker in zijn rug. Foto: EPA

Verdediger João Cancelo opende voor het oppermachtige Manchester City na een half uur de score. Via Riyad Mahrez (strafschop), Kyle Walker en Cole Palmer liepen de Engelsen uit naar 0-4. Hans Vanaken zorgde voor 1-4 waarna opnieuw Mahrez de eindstand op 1-5 bepaalde.

City leidt met 6 punten, Brugge bleef op 4 punten staan. Paris Saint-Germain (4 punten) speelt dinsdagavond thuis tegen RB Leipzig (0 punten).

Sporting blijft na makkelijke zege op Besiktas meedoen in groep van Ajax

Sporting Lissabon blijft in de race voor een plaats in de volgende ronde van de Champions League. De kampioen uit Portugal won in de groep van Ajax en Borussia Dortmund met 4-1 bij Besiktas. Sporting heeft na drie duels drie punten, Besiktas is nog altijd puntloos.

Club Brugge geen partij voor wervelend Manchester City
Sebastian Coates scoorde voor Sporting tegen Besiktas. Foto: EPA

Vier van de vijf treffers vielen voor rust en allemaal kwamen ze voort uit dode spelmomenten: drie hoekschoppen en een strafschop. Begin november staan Sporting en Besiktas opnieuw tegenover elkaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu