Koninklijke Landmacht oefent op grondgebied gemeente Vaals

Print
Koninklijke Landmacht oefent op grondgebied gemeente Vaals

Afbeelding: Diana Scheilen

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

De Koninklijke Landmacht oefent tot en met zaterdag 23 oktober in de gemeente Vaals.

Het gaat om een oefening in het kader van de training van militairen. „Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen oefenen in het bewaken en beveiligen van locaties en daarnaast diverse verplaatsingen te voet uitvoeren. Tevens wordt de eenheid getraind in kaartlezen, het behandelen van (oefen)gewonden en het omgaan met gevaarlijke munitie/explosieven”, legt de woordvoerder uit.

Lees ook: Defensie wil meer diversiteit en inclusiviteit: ‘Met al die homo’s in mijn groep wordt het natuurlijk nooit wat’

In totaal nemen vijfenzeventig personen deel aan de oefening. Daarnaast worden ter ondersteuning tien voertuigen ingezet.

Schade

Wie door de oefening onverhoopt schade oploopt, kan dit onder vermelding van de militaire eenheid (bijvoorbeeld het kenteken van een legervoertuig red.), datum, tijd, plaats en de geleden schade melden bij de Sectie Claims Ministerie van Defensie.

Adres: Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer 030-2180420 en e-mailadres jdvclaims@mindef.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu