Real Madrid-spits Benzema riskeert vijf jaar cel, maar is zelf niet aanwezig bij start proces over sekstape

Print
Real Madrid-spits Benzema riskeert vijf jaar cel, maar is zelf niet aanwezig bij start proces over sekstape

Een van de advocaten van Benzema arriveert bij de rechtbank. Afbeelding: EPA

In een rechtbank in Versailles, in de buurt van Parijs, is woensdagochtend het proces gestart waar voetballer Karim Benzema zich moet verantwoorden voor zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van zijn voormalig ploeggenoot Mathieu Valbuena. De spits van Real Madrid was zelf niet aanwezig.

Benzema wordt ervan verdacht zijn voormalig teamgenoot bij de Franse nationale ploeg te hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die ermee dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden.

Seksvideo

Valbuena moest naar verluidt 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Benzema heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is en vroeg eerder aan het gerecht het onderzoek te annuleren, maar daar ging de Franse justitie niet op in. Door de affaire, die dateert uit 2015, verloor Benzema zijn plaats in de nationale ploeg.

De 33-jarige Benzema riskeert vijf jaar cel en een boete van 75.000 euro. De Franse spits, die dinsdagavond met Real Madrid in de Champions League speelde, was niet aanwezig bij het begin van het proces. Valbuena kwam wel opdagen in de rechtbank.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu