Onderzoek naar cocaïnehandel in pand Beek, omgeving wordt bewaakt door zwaarbewapende agenten

Print

Onderzoek naar cocaïnehandel in pand Beek, omgeving wordt bewaakt door zwaarbewapende agenten. Video: Track’88

Beek -

Bij een bedrijf aan de Wethouder Sangersstraat 6 in Beek doet de politie sinds woensdagochtend onderzoek. De Belgische politie heeft opdracht gegeven voor de inval die deel uitmaakt van onderzoek naar een grootscheepse internationale cocaïnehandel.

In totaal zijn 14 huiszoekingen in België, maar ook in Nederland en Spanje, uitgevoerd in het onderzoek naar een criminele organisatie, die opereert vanuit België, beter bekend als de operatie ‘Costa’. In september vorig jaar werd in die zaak 15 ton cocaïne in beslag genomen en waren er 45 arrestaties bij 74 huiszoekingen.

In totaal werd 1,3 miljoen euro cash, goud, exclusieve uurwerken en dure wagens in beslag genomen. De organisatie zou een omzet hebben gedraaid van 195 miljoen euro.

Bewaakt

Het pand in Beek wordt bewaakt door zwaarbewapende agenten. Dat doen ze naar eigen zeggen om de veiligheid van de politiemensen binnen te garanderen.

In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd. Bij welk bedrijf precies onderzoek wordt gedaan is nog niet duidelijk. In het gebouw is een Medisch Centrum gevestigd dat gewoon geopend is. Datzelfde geldt ook voor het fitnesscentrum. Volgens de politie zijn beide bedrijven niet betrokken bij het onderzoek. Bezoekers kunnen het pand gewoon betreden, al moeten ze wel eerst langs de politie.

Onbekend is of er aanhoudingen zijn verricht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu