Recor-complex in Hasselt wordt bedrijvencampus

Print
Recor-complex in Hasselt wordt bedrijvencampus

Afbeelding: Google

Sittard -

De Recor-site in Hasselt krijgt een nieuwe bestemming. Het terrein van de voormalige meubelfabriek wordt omgebouwd tot een bedrijvencampus waar ook leisure en horeca een plaats kunnen krijgen.

Dat melden diverse Belgische media. De familie Corthouts van Recor heeft het complex aan de op- en afrit van Hasselt-Zuid verkocht aan een joint venture van ontwikkelaars Futurn en Immopro. In totaal gaat het om negen hectare grond en 80.000 vierkante meter vloeroppervlakte.

Mix aan functies

De kopers gaan de campus herontwikkelen. Een deel van de voormalige productiegebouwen kan een nieuw leven krijgen, een deel wordt afgebroken. Uiteindelijk komt er volgens de ontwikkelaars ‘een innovatief en duurzaam bedrijvenpark met een mix aan functies en belevingselementen’. Ook horeca en leisure kunnen een plek krijgen. De komende maanden moeten de plannen vorm krijgen.

Recor

Meubelfabriek Recor was een familiebedrijf, opgericht in 1949. Het bedrijf maakte meubels en bedden. In augustus 2020 werd het bedrijf failliet verklaard. Twee kleinzonen van oprichter René Corthouts hebben de productie van de zitmeubelen overgenomen en verhuisd naar Genk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu