Tien jaar festival Vocallis gevierd met vijftig concerten en masterclasses door heel Zuid-Limburg

Print
Tien jaar festival Vocallis gevierd met vijftig concerten en masterclasses door heel Zuid-Limburg

Lisanne Soeterbroek treedt zondag 7 november op in Beek.  Afbeelding: Festival Vocallis

Zuid-Limburg -

Stemfestival Vocallis bestaat tien jaar en pakt daarom van 22 oktober tot en met 7 november flink uit met een vijftigtal concerten en masterclasses op veertig locaties in Zuid-Limburg.

Daarnaast zijn er enkele optredens in België en Duitsland. Zoals de naam al doet vermoeden, draait festival Vocallis vooral om de stem. „Er wordt bovenal gezongen maar er zijn ook verhalen, gedichten en cabaretvoorstellingen”, licht de woordvoerder toe.

Lees ook: Troubadour Harry Bordon komt tot leven op muziekfestival Vocallis: ‘Wie sjoeën ós Limburg is’ gaat nooit verloren

Het thema van dit jaar is ‘Liefde’. Verder staan de componisten Ciurlionis, Zemlinsky, Diepenbrock en de honderd jaar geleden geboren Limburgse troubadour Harry Bordon in de spotlights. Hoewel ook enkele singer-songwriters en jazz-musici hun opwachting maken, is het programma is hoofdzakelijk klassiek van aard.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.festivalvocallis.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu