Broers uit Roermond beste ambachtelijke vlaaienbakkers van Limburg

Print
Broers uit Roermond beste ambachtelijke vlaaienbakkers van Limburg
Roermond -

De beste ambachtelijke vlaaienbakker van Limburg komt voor het tweede achtereenvolgende jaar uit Roermond. De eer valt dit keer te beurt aan de broers Jos en Jan Kemmeren van bakkerij Loven.

De uitslag van de prestigieuze, jaarlijkse vlaaienkeuring werd vanmorgen bekendgemaakt. De winnaars, al ruim dertig jaar in het vak, werden door juryvoorzitter Marcel Roubroeks in hun zaak aan de Marktstraat verrast met de bij de titel behorende wisseltrofee. De wedstrijd, waaraan wordt deelgenomen door ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuidoost-Brabant, werd dit jaar voor de veertigste keer gehouden. Opdracht was dit keer het bakken van een rijstenvlaai en een kruisbessenvlaai met schuim.

In totaal namen veertig bakkers deel aan de wedstrijd. De top drie lag dicht bij elkaar. Het puntenverschil was minimaal. Op de derde plaats eindigde de echte bakker Arcener Bakhuys uit Arcen met 76 punten, het zilver was voor bakkerij Lemmens uit Hulsberg met 77 punten. De winnende Roermondse vlaaien van bakkerij Loven werden als beste beoordeeld met 78 punten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu