Donderdag stevige buien en wind: recept voor zware ochtendspits

Print
Donderdag stevige buien en wind: recept voor zware ochtendspits

Afbeelding: ANP

Wie donderdagochtend de weg opgaat, doet er goed aan op tijd te vertrekken. Het wordt onvervalst herfstweer en dat zal met name in het zuiden van het land vermoedelijk zorgen voor een zware ochtendspits, vermoeden de meteorologen van Weeronline.

„Donderdag trekken in de nacht en ochtend stevige buien over het land. Het regent af en toe flink door en de natte omstandigheden zullen voor hinder zorgen in het verkeer. Ook is er kans op onweer”, aldus de meteorologen. Tel daarbij nog een soms stormachtige wind, en het recept voor een zeer zware spits is compleet.

Lees ook: KNMI waarschuwt: code geel in Limburg

Herfstvakantie

„Toch zullen we geen records breken, denk ik”, zegt Heleen de Geest van de ANWB. Dat heeft alles te maken met de herfstvakantie in het noorden en midden van het land. Daardoor is minder verkeer op de weg. „En het is ook geen weer om een dagje weg te gaan”, legt ze uit. Het zuiden van het land heeft echter geen vrij en daar kon het wel eens flink filerijden worden. „De omstandigheden geven wel aanleiding om te denken dat het druk wordt.”

Stormkracht

Bij Weeronline waarschuwen ze dat door de wind, die zelfs even stormkracht kan bereiken, het ook oppassen is met aanhangers en caravans.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg