Politie geeft beelden vrij van verdachte van mislukte gewelddadige beroving in Maastricht

Print

Poging straatroof Maastricht. Video: Politie Eenheid Limburg

Een man en vrouw zijn in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 juli in Maastricht slachtoffer geworden van een gewelddadige poging tot beroving. Donderdag heeft de politie beelden vrijgegeven van één van de twee verdachten.

De slachtoffers werden die nacht in juli rond 02.30 uur gevolgd door twee mannen. Even later spraken ze hun beoogde slachtoffers aan op de kruising van de Wilhelminabrug en Franciscus Romanusweg en vroegen hen naar de weg. Toen de man hun de weg wees, sloegen de twee personen toe.

Ze vielen de man aan, waarop er een vechtpartij ontstond. Het vrouwelijke slachtoffer werd tegen de grond gedrukt, terwijl geprobeerd werd haar tas buit te maken. Deze bleef ze echter dapper vasthouden. Met behulp van de man wist ze aan haar belager te ontkomen. Beide verdachten sloegen vervolgens over de Wilhelminaburg op de vlucht.

Nader onderzoek heeft al geleid tot de identiteit van één van de twee verdachten. Hij is dan ook geblurd in beeld gebracht door de politie. De andere verdachte is nog spoorloos. In de hoop dat mensen hem herkennen, heeft de politie donderdag beelden vrijgegeven van de verdachte.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu