Dier van de week: koddige makkers Gibbs en Fornell willen samen verhuizen naar een nieuw thuis

Print
Dier van de week: koddige makkers Gibbs en Fornell willen samen verhuizen naar een nieuw thuis

Gibbs en Fornell.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Zuid-Limburg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen dieren die een thuis zoeken in het zonnetje. Deze week is dat het koddige duo Gibbs en Fornell.

Wie zijn Gibbs en Fornell en wat doen ze in het asiel?

„Gibbs en Fornell zijn allebei rond de negen jaar en een kruising Cairn terriër. Ze zijn naar het asiel gebracht omdat hun baas wegens gezondheidsproblemen helaas niet meer voor hen kon zorgen. Deze twee makkers zijn dól op elkaar en mogen alleen samen verhuizen naar een nieuw thuis.”

Hoe is hun karakter?

„Ze zijn vriendelijk naar mensen en vinden wandelen erg leuk. Maar van andere honden houdt dit stel niet zo. Ze gaan met z’n tweetjes flink blaffen als ze andere honden tegenkomen. Het zijn geen eenkennige hondjes en ze gaan met alle wandelaars graag op pad. Ze lijken geen commando’s te kennen maar zijn wel gek op koekjes.”

wat voor een plekje zoek je voor hen?

„Deze broertjes kunnen niet bij katten geplaatst worden, maar wel prima bij een gezin met kinderen vanaf een jaar of twaalf.”

Wil jij Fornell en Gibbs een mooie oude dag geven? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu