Cao-akkoord: medewerkers houthandel krijgen er 4 procent bij, maar moeten ook inleveren

Print
Cao-akkoord: medewerkers houthandel krijgen er 4 procent bij, maar moeten ook inleveren

Afbeelding: ANP

Sittard -

Na een half jaar onderhandelen is er een cao-akkoord bereikt voor de werknemers in de houthandel. Medewerkers krijgen er in de tweejarige cao in totaal 4 procent bij. Ook krijgen ze eenmalig 350 euro bijgeschreven.

De loonsverhoging vindt in twee keer plaats: 2 procent in november dit jaar en 2 procent in januari 2022. Het lijkt een goede deal, 4 procent loonsverhoging, maar medewerkers in de branche hebben ook moeten inleveren, zegt Souleiman Amallah van CNV Vakmensen. „De leeftijd waarop werknemers niet verplicht kunnen worden tot overwerk is verhoogd van 50 naar 55 jaar. En het niet meer hoeven deelnemen aan ploegendiensten verschuift naar 58 jaar. Die grens lag bij 55 jaar.”

Het verbaast Amallah daarom niet dat de leden het cao-resultaat met slechts een krappe meerderheid goedkeurden. Volgens hem maakten de leden bij de raadpleging duidelijk dat de bodem wel is bereikt qua uitwringen van de zogenoemde ‘ontziemaatregelen’. „Bij de onderhandelingen over de nieuwe cao, in het voorjaar van 2022, zullen we dat ook duidelijk op tafel leggen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu