Grote storing treft Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem: gemeentehuizen telefonisch niet bereikbaar en balies gesloten

Print
Grote storing treft Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem: gemeentehuizen telefonisch niet bereikbaar en balies gesloten

Documenten aanvragen of ophalen is niet mogelijk.  Afbeelding: Diana Scheilen

Eijsden-Margraten -

De gemeentehuizen van Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem zijn donderdagochtend getroffen door een technische storing. Diverse computersystemen liggen plat.

Balies van het klantencontactcentrum in Margraten zijn tot nader order gesloten. Het is niet mogelijk om reisdocumenten of rijbewijzen aan te vragen of op te halen. Ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld stukken in te zien.

Fysieke afspraken met medewerkers of afspraken voor gesprekken via Teams kunnen wel doorgaan.

Het gemeentehuis is ook telefonisch lastig of niet bereikbaar.

Medewerkers van het gemeentehuis van Gulpen-Wittem zijn bereikbaar via speciale telefoonnummers die de gemeente op de website heeft geplaatst. Ook voor het melden van stormschade is een speciaal, mobiel nummer ingeschakeld.

Hier is het wel mogelijk om reeds aangevraagde documenten af te halen. Alle andere afspraken aan de balies kunnen niet doorgaan. Het aanvragen van nieuwe documenten kan alleen via de website.

Bij beide gemeenten geldt dat mails niet meteen beantwoord kunnen worden.

De storing zou volgens de gemeente Gulpen-Wittem te maken hebben met een kabelbreuk bij de systeemprovider. Beide gemeenten maken gebruik van dezelfde serviceaanbieder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu