Dier van de week: nu haar kittens onderdak hebben, verdient ook mama Fientje een nieuw thuis

Print
Dier van de week: nu haar kittens onderdak hebben, verdient ook mama Fientje een nieuw thuis

Fientje.  Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Fientje aan de beurt, een gesteriliseerde poes van ongeveer 2 jaar.

Hoe is Fientje in het asiel terechtgekomen?

„Fientje is in een tuin aangetroffen waar ze samen met haar kittens een veilige plek had gezocht. Dit is iets wat we ieder voorjaar en zomer veel meemaken en waardoor er ieder seizoen weer voor veel katten een nieuw thuis gezocht moet worden. De kittens vinden natuurlijk als eerste wel een plekje, maar de moeders die dan overblijven verdienen dat natuurlijk ook.”

Wat kun je over haar vertellen?

„Buiten het feit dat ze een lief en zorgzaam moedertje was, is ze verder in de omgang met mensen ook heel vriendelijk. Afgaand op haar sociale gedrag zou je zeker verwachten dat ze voorheen ook bij mensen geleefd heeft. Alleen jammer dat ze niet gechipt en op tijd gesteriliseerd is, dan zou ze niet in deze situatie beland zijn.”

Waar zou Fientje zich goed op haar plek voelen?

„Ze vindt het prima om mensen om zich heen te hebben, maar omdat ze een tijd heel zelfstandig is geweest, zal ze het fijn vinden om de ruimte te krijgen om haar eigen tempo te bepalen. Een andere kat vindt ze geen probleem. Na een eerste gewenning in huis zal ze het zeker ook waarderen om naar buiten te kunnen gaan.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu