Themabijeenkomst ‘Dé oudere bestaat niet’ over Ouderengeneeskunde binnen Zuyderland

Print
Themabijeenkomst ‘Dé oudere bestaat niet’ over Ouderengeneeskunde binnen Zuyderland

Afbeelding: ANP

Regio -

Op de locatie Zuyderland in Heerlen vindt op dinsdag 2 november de themabijeenkomst ‘Dé oudere bestaat niet’ plaats, over ouderengeneeskunde binnen het ziekenhuis.

Limburg is over 15 jaar sterk vergrijsd en volgens de prognose van CBS is dat percentage in 2035 gestegen tot boven de 25 procent. „Het wordt een steeds grotere uitdaging voor huisartsen, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en zorginstellingen om de juiste zorg, op de juiste plek voor ouderen aan te bieden. Gelukkig staan we niet stil”, zo staat op de website van Zuyderland te lezen.
„In onze regio is er ook al sprake van een vergevorderde samenwerking in het zorglandschap.”

Niet alle ouderen zijn hetzelfde en hebben dezelfde behoeften. „De ene persoon van 75 jaar is nog vitaal, onafhankelijk en fit. De andere 75-jarige is niet meer mobiel en heeft dagelijks ondersteuning en zorg nodig. Zorg die naast huisartsen, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en zorginstellingen ook door mantelzorgers wordt geleverd.”

Meer informatie over het programma en aanmelden kan via https://www.zuyderland.nl/ziekenhuis/praktisch/themabijeenkomsten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu