Verantwoord geld lenen voor de verbouwing?

Print
Verantwoord geld lenen voor de verbouwing?

Afbeelding: Pexels.com

Ben je bezig met het maken van plannen voor een grondige verbouwing van je huis? Jaren geleden heb je het huis gekocht waar je met je gezin in bent gaan trekken en sindsdien geniet je van de prachtige omgeving in de Limburgse landschappen. Je wilt er voorlopig niet weg, maar in de loop van de jaren is het huis te krap geworden.

Tijd om de boel aan te pakken en de verbouwingsplannen door te zetten. Met de wensen en de planning voor je op tafel, hebben jullie een ruime inschatting gemaakt van de kosten die in de verbouwing zullen gaan. Iets meer dan jullie tot nu toe hebben gespaard. Om de verbouwing niet verder uit te stellen, kun je veilig en verantwoord geld lenen. Om over te gaan op een lening is het wel belangrijk om je goed in te lezen in de voorwaarden en mogelijkheden om geld te lenen. In deze blog lees je over verschillende manieren van geld lenen, zodat je kunt bepalen welke lening het meest gunstig is voor jouw situatie.

Drie manieren waarop je kunt geld lenen

Wil je geld lenen, dan worden daar verschillende voorwaarden voor gesteld. Afhankelijk van de omvang van de lening en de afspraken die je maakt over het termijn van terugbetaling, kun je kiezen voor verschillende soorten leningen. Houd er rekening mee dat lenen nooit gratis is en dat je altijd een bepaalde rentetarief betaalt. Hierover lees je in de gestelde voorwaarden bij de betreffende lening.

Minilening

Wil je snel een klein bedrag lenen, dan kun je een minilening afsluiten. Het is een snelle vorm van lenen waarbij je de volgende dag het geld al op je rekening hebt. Een groot voordeel is dat degene van wie je leent, geen toegang heeft tot je BKR gegevens. Ofwel, je kunt geld lenen zonder BKR. Om het volledige bedrag voor de verbouwing rond te krijgen, zal een minilening niet voldoende zijn. Bij een minilening denk je aan kleinere bedragen die optioneel op korte termijn weer terugbetaald kunnen worden.

Persoonlijke lening

Om tot op de cent af te weten waar je aan toe bent bij het lenen van geld, kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Van tevoren heb je inzicht in de totale kosten inclusief de rente en je weet hoe lang je vastzit aan de lening en aan de bijkomende kosten. Voor de verbouwing van je huis is het raadzaam een persoonlijke lening af te sluiten. Want wil je geld lenen voor een groot project, dan is het belangrijk dat je precies weet hoe hoog het bedrag is en op welke extra kosten je komt te zitten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Lening met een doorlopend krediet

Een laatste optie is geld lenen wanneer je dat het beste uitkomt. Met een lening met een doorlopend krediet stel je van tevoren een maximale kredietlimiet vast. Binnen dat limiet kun je wanneer je maar wilt geld lenen en weer afbetalen. Voordeel is dat je niet meer leent dan van tevoren is vastgesteld en je betaalt een vaste rente over het totaal geleende bedrag. Binnen het termijn kun je wanneer je wilt geld lenen en weer terugbetalen.