Bondscoach Van Gaal nodigt doelman Flekken opnieuw uit

Print
Bondscoach Van Gaal nodigt doelman Flekken opnieuw uit

Mark Flekken.  Afbeelding: ANP

Keeper Mark Flekken maakt opnieuw deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. De Limburger van SC Freiburg zat eerder deze maand ook al bij de definitieve groep van Oranje bij de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar.

De uit Bocholtz afkomstige Flekken, die in de jeugd voor Roda JC uitkwam maar al op jonge leeftijd zijn geluk in Duitsland ging beproeven, kwam in die twee duels overigens niet in actie.

Lees ook: Mark Flekken laat zich niet gek maken bij het Nederlands elftal: ‘Ik heb hier geen tolk nodig’

Bondscoach Louis van Gaal heeft ook Arnaut Danjuma Groeneveld opgenomen in de voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. De aanvaller van Villarreal ontbrak in eerste instantie tijdens de vorige interlandperiode, maar werd later toch opgeroepen om Cody Gakpo te vervangen.

Blessures

De voorselectie bestaat in totaal uit dertig spelers. „Dat is bewust wat meer dan normaal. We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures”, aldus Van Gaal. „En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep.”

De definitieve selectie wordt op vrijdag 5 november bekendgemaakt. Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 13 november tegen Montenegro en drie dagen later is Noorwegen de laatste tegenstander in de WK-kwalificatie.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu