‘We hebben halve voetbalteams gefinancierd met een startershypotheek’

Print
‘We hebben halve voetbalteams gefinancierd met een startershypotheek’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Peter Hilz Peter Hilz

Venlo -

Jongeren die een huis willen kopen, hebben het lastig. Dat er toch veel mogelijk is, bewijst Ikwileenstartershypotheek.nl. Deze Venlose franchiseformule heeft inmiddels vier filialen, in Venlo, Roermond, Weert en Venray. Eind volgend jaar moeten dat er twintig zijn. „Als je het goed doet bij jongeren, heb je er echte ambassadeurs bij.”

Woningprijzen die de pan uit rijzen, het tekort aan nieuwbouwwoningen, jongeren die niet aan een huis kunnen komen: de media staan er bol van. Harro Schroeder van Ikwileenstartershypotheek.nl wil graag een tegengeluid laten horen. „De media berichten vooral over de onmogelijkheden die er zijn. Dat snap ik, maar wij laten dagelijks zien dat er ook veel wél mogelijk is. Want ondanks alle problemen op de huizenmarkt hebben we al honderden starters geholpen.”

Kansen

Tom van Loenen – compagnon van Schroeder – begon Ikwileenstartershypotheek.nl een kleine drie jaar geleden in Venlo. Ook toen al had deze groep het lastig op de woningmarkt. Van Loenen zag kansen om het anders te doen. Schroeder: „Er zijn allerlei mogelijkheden om jongeren te helpen. Veel gemeenten hebben startersleningen, de schenkingsvrijstelling is verruimd en ouders of grootouders kunnen mee tekenen. Andere intermediairs kunnen deze faciliteiten uiteraard ook gebruiken, maar veel doen het niet. Zo’n starterslening bij een gemeente aanvragen bijvoorbeeld, dat vinden ze ingewikkeld, dat vermijden ze liever.”

Ambassadeurs

Het bedrijf wil er zijn voor jongeren, zegt Schroeder. „We nemen ruim de tijd voor gesprekken, starters krijgen aandacht en we leggen alles duidelijk uit. Tijdens het hele proces van aankopen en financieren nemen we klanten bij de hand.” Dat betaalt zich uit, getuige de groei van één naar vier filialen. „Starters zijn een dankbare doelgroep”, vertelt Schroeder. „Ouderen praten niet over hun hypotheek, jongeren wel. Als je ze goed helpt, heb je er echte ambassadeurs bij. We hebben halve voetbalteams gefinancierd. Bovendien houd je ze voor het leven. Als ze verbouwen of gaan verhuizen, komen ze bij je terug. Want onze primaire doelgroep zijn starters, maar iedereen die een hypotheek nodig heeft, is welkom.”

Twintig vestigingen

Ikwileenstartershypotheek.nl opent op 1 november een vijfde filiaal, in Uden. Op 1 januari 2022 volgt nummer zes in Sittard-Geleen. Daarmee houdt het niet op, aldus Schroeder. „Met deze formule en aanpak kunnen we stevig verder groeien. Mits we de goede franchisenemers vinden die ons verhaal kunnen uitdragen. We denken aan plaatsen als Maastricht en Heerlen, maar ook aan uitbreiding richting Brabant. Onze ambitie is om eind volgend jaar op twintig filialen te zitten.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu