Grote controle in Blerick: twee mannen aangehouden voor schietpartij

Print
Grote controle in Blerick: twee mannen aangehouden voor schietpartij

Afbeelding: Politie

Tijdens een grote controle in Blerick door ruim zestig medewerkers van de Nederlandse en Duitse politie, belastingdienst en de gemeente zijn donderdag drie aanhoudingen verricht, drie voertuigen in beslag genomen en diverse boetes uitgeschreven.

Vanaf de Burgemeester Gommanstraat werden donderdag automobilisten, fietsers en bromfietsers naar het controleterrein bij de Lambertuskerk geleid. Daar werden ze uitgebreid gecontroleerd. Ondertussen hadden de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Venlo in de Blerickse wijken aandacht voor parkeerovertredingen, afvaldumping en illegale kamerbewoning.

Tijdens de controle hield de politie twee mannen van 18 en 21 jaar uit Venlo aan voor betrokkenheid bij de schietpartij op 6 oktober in Blerick. Die woensdagavond ontstond er op de Burgemeester Gommansstraat onenigheid tussen inzittenden van twee auto’s waarbij er geschoten werd. Een man uit Venlo raakte hierbij gewond. De man is behandeld in het ziekenhuis en inmiddels weer thuis.

Rijden zonder rijbewijs

Tijdens de actie op het terrein bij de Lambertuskerk zijn donderdag 141 voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de gordel, rijden onder invloed, het niet in orde hebben van de verlichting en rijden zonder rijbewijs. Twee auto’s en een bromfiets zijn in beslag genomen voor herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. Boa’s hebben in totaal 53 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, onder andere voor parkeren op plekken waar dat niet is toegestaan.

In de Geresstraat is op acht adressen gecontroleerd op illegale kamerbewoning. Uit vervolgonderzoek zal blijken of en in welke vorm hier sprake van is en wat daarvan de consequenties zijn voor de bewoners.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu