Alec Baldwin ‘in shock’: ‘Mijn hart is gebroken voor familie Halyna’

Print
Alec Baldwin ‘in shock’: ‘Mijn hart is gebroken voor familie Halyna’

Afbeelding: Getty Images

Alec Baldwin is „in shock” en „verdrietig” om de dood van de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins. De 63-jarige acteur schoot haar met een wapen, dat diende als rekwisiet, dood op de set van de film Rust. „Er zijn geen woorden voor”, zo schrijft hij op Twitter.

„Een vrouw, moeder en enorm gewaardeerde collega van ons”, vervolgt de acteur zijn verhaal. Baldwin zegt volledig mee te werken aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het incident.

Op de set van de film Rust schoot de acteur tijdens opnames met het rekwisiet. Regisseur Joel Souza raakte daardoor gewond, maar mocht na een korte ziekenhuisopname volgens actrice Frances Fischer weer naar huis. Cameraregisseur Halyna Hutchins overleed aan haar verwondingen. In het wapen zat naast flodders ook een echte kogel, zo bleek uit een mail van leverancier IATSE Local 44.

Lees ook: Nederlandse filmmakers met stomheid geslagen na dodelijk drama Alec Baldwin: ’Dit kán echt niet zomaar’

„Ik heb contact met haar man en ik bied hem en zijn familie al mijn steun aan”, schrijft Baldwin. „Mijn hart is gebroken voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en van haar hield.”

Er is geen aanklacht tegen Baldwin ingediend. Na ondervraging door de politie werd de acteur vrijgelaten. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu