Verstappen in de clinch met Hamilton in tweede vrije training: ‘Domme idioot’

Print
Verstappen in de clinch met Hamilton in tweede vrije training: ‘Domme idioot’

Max Verstappen op het circuit in Austin.  Afbeelding: ANP/HH

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten met elkaar de strijd aangegaan, alsof de Grand Prix al was begonnen.

De twee titelkandidaten reden even op hoge snelheid een stukje naast elkaar op het circuit in Austin en weigerden elkaar voorrang te geven. Door een achterblijver moest Verstappen even inhouden waarna Hamilton alsnog wegstoof. „Domme idioot”, grinnikte de WK-leider waarna hij de titelhouder uit Groot-Brittannië ook nog even de middelvinger meegaf.

Kort na het ‘incident’ met Hamilton besloot Verstappen te stoppen met het rijden op de zachte banden. „Ik ben hier klaar mee. Laten we ons richten op de lange runs”, zei hij tegen zijn teamleden. Hij kwam in de tweede sessie niet verder dan de achtste tijd: 1.35,824. De kopman van Red Bull had in de eerste vrije training de derde tijd neergezet, ruim achter de Mercedessen van Valtteri Bottas en Hamilton.

Verstappen in de clinch met Hamilton in tweede vrije training: ‘Domme idioot’
Lewis Hamilton.  Foto: EPA

Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen, liet in de tweede sessie de beste tijd noteren: 1.34,946. Hamilton reed achter Lando Norris (1.35,203) de derde tijd (1.35,310).

Verstappen in de clinch met Hamilton in tweede vrije training: ‘Domme idioot’
Max Verstappen.  Foto: EPA

Op Verstappen.com blikte de Nederlandse F1-coureur met gemengde gevoelens terug op de tweede vrije training. „Ik kon geen snelle ronde doen op de zachte band. In zijn geheel is het hier niet gemakkelijk, de baan is erg hobbelig en om een goed compromis te vinden is niet gemakkelijk, we hebben een paar positieve dingen waar we naar moeten kijken. We zullen daar voor zaterdag aan blijven werken.”

Volgens Verstappen voelde zijn bolide tijdens de korte runs niet slecht aan. „Maar het was gewoon een zooitje met het verkeer.” Daardoor ontstond uiteindelijk ook de confrontatie met Hamilton. „We gaan allemaal voor een snelle ronde, dus ik snap niet helemaal wat daar precies gebeurde.”

Lees ook: Ontknoping in spannend Formule 1-seizoen nadert: het spel is op de wagen

Hoewel de Limburger al jaren niet meer meewerkt aan de populaire Netflix-documentaire Drive to Survive, zullen de makers daarvan vast wel raad weten met een verder onschuldig incident in de titelstrijd.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee