BAL verliest van Apollo en raakt verder verzwakt

Print
BAL verliest van Apollo en raakt verder verzwakt

Afbeelding: Tessa van Gameren

Een steeds meer gehavend Basketbal Academie Limburg (BAL) verloor zaterdag ondanks een prima tweede helft met 73-68 van Apollo Amsterdam.

Naast de al langer geblesseerde Stijn Hintzbergen en Joost Bijl viel in het eerste kwart ook Roel van Overbeek uit met een hersenschudding. Nieuwkomer DJ Mitchell, die in Amsterdam zijn debuut zou maken, bleef langs de kant omdat hij nog niet speelgerechtigd is. Het is niet duidelijk wanneer zijn papieren in orde zullen zijn gemaakt.

,,We staan voor een aantal zware weken”, somberde coach Radenko Varagic. Vooral het uitvallen van spelverdeler Van Overbeek doet de Weerter ploeg veel pijn. De betrouwbare architect van de Limburgse aanvallen kwam al na amper zestig seconden hard in aanraking met Benicio Leons van Apollo. Na even langs de kant te hebben gezeten, keerde Van Overbeek kort terug maar kon uiteindelijk niet verder. Hij is vermoedelijk enkele weken niet inzetbaar.

Ondanks deze tegenvallers kwam BAL na de pauze, die bij een 41-27 achterstand aanbrak, sterk terug. Waar er in de eerste helft heel veel open kansen werden gemist ging het afronden in het tweede deel aanmerkelijk beter. BAL kwam eerst terug tot 57-55 en in de laatste minuut tot 70-68 maar kon de vroeg opgelopen schade niet meer herstellen. Varagic; ,,Dit is wat de ploeg op dit moment kan. Er zit niet meer in en we zullen het ermee moeten doen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu