Kickbokser Verhoeven wankelt maar blijft wereldkampioen

Print
Kickbokser Verhoeven wankelt maar blijft wereldkampioen

Afbeelding: ANP

Rico Verhoeven heeft voor de tiende keer met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht van het kickboksen verdedigd. De Brabander wankelde in de eerste twee ronden van het gevecht tegen zijn Belgische uitdager Jamal Ben Saddik. Maar hij gaf niet op en werd in de vierde ronde als winnaar aangewezen.

Opnieuw bewees Verhoeven dat hij een ijzersterke conditie heeft. Hoe langer een gevecht duurt, hoe meer kans hij heeft. Maar wat had hij het moeilijk in een goed gevuld Gelredome in Arnhem. Ben Saddik raakte de 32-jarige titelverdediger hard in de slotfase van de eerste ronde en sloeg in de tweede ronde opnieuw toe.

Verhoeven moest naar de grond en liep een diepe snee onder zijn linkeroog op. Het bloed stroomde over zijn wang, maar Verhoeven vocht door en raakte de Belg van Marokkaanse afkomst in de derde ronde stevig met een knie. Met een dicht linkeroog knokte Verhoeven verder, tot groot plezier van de aanwezige toeschouwers. Ben Saddik raakte vermoeider en vermoeider en werd in de vierde van vijf ronden uitgeteld door de arbiter.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee