O21 teams: Roda JC klimt omhoog

O21 teams: Roda JC klimt omhoog

Afbeelding: ING Image

De beloften van Roda JC wonnen de derde wedstrijd op rij. In Kerkrade werd hekkensluiter Excelsior met 3-2 verslagen. Roda JC staat nu op de derde plaats in Divisie 2, achter Willem II en PEC Zwolle.

In de eerste helft zorgden Mikel Nuhaj en Dailon Rocha Livramento, dat de 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 voorsprong. Na een uur spelen kwam Excelsior opnieuw op gelijke hoogte (2-2). Fabio Sposito zorgde met de winnende treffer voor de volle winst.

In Divisie 3 behaalden VVV en Fortuna Sittard beide de volle winst. Beide teams staan nu met 12 punten uit 7 duels op een gedeelde derde plaats.

VVV behaalde een verdiende overwinning op Spartaan’20 (3-1). De Rotterdamse amateurs kwamen op een snelle 0-1 voorsprong, maar hierna nam VVV het heft in handen en scoorde via Levi Titulaer de gelijkmaker. In een lange tijd gelijkopgaande tweede helft, was VVV in de laatste twintig minuten tweemaal doeltreffend. Javier Valerio en Thyme Verheijen bepaalden de eindstand op 3-1. Fortuna Sittard behaalde tegen Zeeburgia een 2-1 overwinning. In Amsterdam zorgden in de eerste helft Ayoub Ahamad en na de pauze Bryant Nieling voor de doelpunten.

In Divisie 4 versloeg MVV met 2-0 het hoog geklasseerde FC Eindhoven en klimt naar de middenmoot. In een gelijkwaardige wedstrijd, waren de beste kansen voor de Maastrichtse ploeg. Na een eerste helft zonder doelpunten, kwam MVV vlak na de pauze via Bob Nijsten op een 1-0 voorsprong. Hierna werd FC Eindhoven sterker maar zonder echt gevaarlijk te worden. In de slotfase counterde MVV succesvol naar 2-0 door Adam Mami.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu