Gebied voormalige basisschool Helden: Eerst woningen voor jongeren, daarna een park

Gebied voormalige basisschool Helden: Eerst woningen voor jongeren, daarna een park

Afbeelding: Gemeente Peel en Maas

Helden -

De voormalige locatie van basisschool De Fontein aan de Jan van den Boschstraat in Helden wordt door stichting De Fontein omgevormd naar veertien tijdelijke woningen voor stelletjes en alleenstaande jongeren.

Vijftien jaar lang krijgen jongeren op deze plek de kans om uit te vliegen en zich voor te bereiden op de volgende stap op de woningmarkt. Hierna wordt het gebouw gesloopt en het terrein ingericht als park.

Lees ook: Jongeren zoeken zich helemaal suf naar een woning in Limburg

De stichting en de gemeente Peel en Maas hebben woensdag 20 oktober de bruikleenovereenkomst voor het gebouw getekend. Omwonenden hebben uitleg gekregen over de plannen.

„Ongeveer twee jaar geleden hebben wij een open prijsvraag uit gezet en initiatiefnemers uitgedaagd om met creatieve ideeën te komen voor deze locatie , zegt wethouder Rob Wanten van de gemeente Peel en Maas. „Jongeren hebben het lastig op de huidige woningmarkt. Mooi dat het winnende idee juist voor die doelgroep mogelijkheden biedt. Daarnaast is in dit idee nagedacht over de toekomst in relatie tot de wijk er om heen. Het is een dichtbebouwde wijk, vanuit klimaatoogpunt is groen toevoegen aan de wijk een goede keus.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu