Mark van Bommel al na vier maanden ontslagen bij VfL Wolfsburg

Print
Mark van Bommel al na vier maanden ontslagen bij VfL Wolfsburg

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Het dienstverband van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg heeft maar vier maanden geduurd. De Limburgse trainer is zondag ontslagen door de Bundesligaclub.

Mark van Bommel verloor in een dramatische reeks vier nederlagen op rij bij de Duitse club, die daardoor is weggezakt naar de middenmoot in de Bundesliga. In de Champions League was hij met Wolfsburg hekkensluiter in de poule.

De Limburger reageert op de website van Wolfsburg ontstemd op het verliezen van zijn baan. „Ik ben verrast en teleurgesteld over de beslissing omdat ik ervan overtuigd ben dat we samen weer op de weg naar succes zouden zijn gekomen. Ik hoop dat het team het tij snel kan keren.”

Kevin Hofland

Naast Van Bommel moet ook Kevin Hofland vertrekken bij de Duitse club zo laat hij weten. De voormalig trainer van Fortuna Sittard was assistent van Van Bommel bij Wolfsburg. Hofland is net als Van Bommel ‘teleurgesteld en verrast’, maar kan naar eigen zeggen verder weinig over ontslag vertellen. Ook omdat hij Mark van Bommel sinds het ontslagbericht binnen kwam nog niet gesproken heeft.

Van Bommel begon overigens nog uitstekend aan het seizoen, Na vier duels stond hij met Wolfsburg zelfs even bovenaan in de Duitse competitie. Maar de afgelopen weken ging het bergafwaarts, en verloor de club meerdere malen.

Bekerblunder

Voordat de competitie begon, kreeg Van Bommel al te maken met enorme tegenslag. Door zijn toedoen werd de club uit de DFB Pokal gegooid. De formatie van Van Bommel won na verlenging met de hakken over de sloot van SC Preußen Münster (3-1), maar werd uit het Duitse bekertoernooi gehaald omdat er een wissel te veel was gebruikt door Van Bommel.

Het is het tweede ontslag binnen twee jaar voor Van Bommel. In december 2019 moest hij ook bij PSV het veld ruimen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu