Max Verstappen wint na bloedstollende slotfase Grand Prix van Amerika en loopt uit op Lewis Hamilton

Print
Max Verstappen wint na bloedstollende slotfase Grand Prix van Amerika en loopt uit op Lewis Hamilton

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Amerika op zijn naam geschreven. De Limburger wist in een bloedstollende slotfase op knappe wijze de jagende Lewis Hamilton van zich af te houden. Door de overwinning loopt de Red Bull Racing-coureur verder uit op Hamilton in het wereldkampioenschap.

Verstappen heeft nu 287.5, punten, 12 punten meer dan Lewis Hamilton die na een zinderend slot genoegen moest nemen met de tweede plaats. Sergio Peréz eindigde als derde.

Verstappen begon de race vanaf de best denkbare startplek, maar al in bocht 1 zette Hamilton zijn auto naast die van de Red Bull Racing-coureur. De Limburger sloot aan op plek twee met teamgenoot Sergio Pérez vlak achter zich. Zoals zo vaak dit seizoen waren de nummers een en twee uit het wereldkampioenschap een klasse apart ten opzichte van de rest van het veld. Met z’n tweeën reden ze iedere ronde verder weg van de concurrentie.

Pitsstops

Verstappen kon het tempo van Hamilton eenvoudig volgen en was zelfs sneller. In ronde 10 besloot Red Bull Racing daarom de Limburger binnen te halen voor nieuwe harde banden. Verstappen kon in vrije lucht een hoog tempo rijden waardoor Hamilton na zijn stop zo’n acht seconden achter hem terug op de baan kwam.

In ronde 30 dook Verstappen opnieuw naar binnen voor hard rubber. Hamilton deed datzelfde acht rondes later waarna hij opnieuw achter de RB16B terug op de baan kwam. De Brit haalde vervolgens alles uit de kast om het gat te dichten. Met nog drie rondes te gaan kwam hij aan de staart van Verstappen, maar de Limburger liet zich niet gek maken en pakte zo zijn achttiende overwinning uit zijn carrière. Collega Sergio Pérez kwam op gepaste afstand als derde binnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu