Camapagne tegen kindermishandeling: ‘Een time-out is de eerste stap die jongeren en volwassenen kunnen zetten’

Camapagne tegen kindermishandeling: ‘Een time-out is de eerste stap die jongeren en volwassenen kunnen zetten’

Afbeelding: ING Image

Limburg -

„Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt”, daartoe roept de Time-out campagne van onder meer Veilig Thuis en de Kindertelefoon op. Deze is maandag 18 oktober van start gegaan en duurt tot zondag 12 december.

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van de gemeente Peel en Maas is ambassadeur van de Beweging Limburg Tegen Kindermishandeling: „Een time-out is de eerste stap die jongeren en volwassenen kunnen zetten om escalatie en geweld te voorkomen. Een moment om even na te denken, om met iemand te praten, om tot jezelf te komen. Een mogelijkheid om de emoties even te laten bekoelen en bij zinnen te komen. Met deze oproep willen we ervoor zorgen dat spanningen thuis minder ver oplopen.”

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn - ook in Nederland - nog steeds een groot probleem met een grote en langdurige impact voor de mensen die het meemaken. Contacten met advies- en meldpunt Veilig Thuis en de Kindertelefoon over huiselijk geweld en kindermishandeling liepen flink op in coronatijd. Vandaar dat deze beide organisaties - samen met het programma Geweld Hoort Nergens Thuis - nu de Time-out campagne lanceren.

De campagne is mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu