Weertse verpakkingsspecialist Morpak Groep doet drie nieuwe overnames

Print
Weertse verpakkingsspecialist Morpak Groep doet drie nieuwe overnames

Dimitri Romeijnders (directeur-eigenaar Morpak Groep), David Rossillion (Business Unit Director) en Arjen Spijkerman (Key Accountmanager & Productspecialist). Afbeelding: Morpak

Weert -

De industriële verpakkingsspecialist Morpak Groep, gevestigd in Weert, heeft opnieuw een aantal branchegenoten overgenomen. Het gaat om Prepack (Oirschot), Otra Pack (Den Bosch) en Inverdo (Sittard en Heers, Belgisch-Limburg).

Eerder kocht Morpak de familiebedrijven Van Veghel Industrial Packaging en Prokonpack, beide gevestigd in Eindhoven. Morpak Groep, een familiebedrijf dat ruim veertig jaar actief is in hoogwaardige verpakkingsoplossingen, telt nu 100 medewerkers.

Internationale groeistrategie

„De overnames in met name de regio Brainport Eindhoven en een acquisitie in België passen bij onze internationale groeistrategie”, benadrukt Dimitri Romeijnders, directeur-eigenaar van moedermaatschappij Morpak. Ook komend jaar zet het bedrijf in op nieuwe overnames. „In de industriële verpakkingsindustrie is schaalvergroting een belangrijke factor. Morpak Groep zet nu de stap van grote speler naar topspeler. De bedrijfsfocus ligt op duurzaamheid en digitalisering door de hele organisatie heen.”

Eén groepsnaam voor alle bedrijven

De marktontwikkelingen in de verpakkingssector gaan razendsnel. Klanten worden niet alleen internationaler en omvangrijker, maar ze leggen de lat steeds hoger met de focus op de hightech markt, constateert Romeijnders. „Er komt één groepsnaam waarmee we ons gaan presenteren op de markt.” De nieuwe naam, onderdeel van een complete rebranding, wordt begin 2022 gelanceerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu