Tom Dumoulin, Mike Teunissen en Milan Vader genomineerd voor Limburgs renner van het Jaar

Tom Dumoulin. © ANP

Sittard -

De Club24 heeft Tom Dumoulin, Mike Teunissen en Milan Vader genomineerd voor Limburgs renner van het Jaar.

Redactie

In de categorie Limburgse renster van het Jaar komt de winnares voort uit het drietal Sabrina Stultiens, Pien Limpens en Sophie von Berswordt. Lars Rouffaer, Luuk Herben en Scarlett Souren zijn genomineerd in de categorie renner/renster van de Toekomst.

Sabrina Stultiens. © Getty Images

De Club24 bestaat uit oud-renners en wielerprominenten. Zij bepalen ook de winnaars. Die worden tijdens het Limburgs Wielergala op 22 november bekend worden gemaakt. De feestavond wordt in samenwerking met Limburg Cycling georganiseerd en zal dit jaar plaatsvinden op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Peter Harings

De Limburgse wielerprijzen worden vanaf 1985 uitgereikt toen Peter Harings als eerste werd verkozen tot Renner van het Jaar. In 1992 werd de categorie Renner/Renster van de Toekomst toegevoegd. Danny Nelissen won deze als eerste.

Sinds 2020 is er een aparte categorie voor Renster van het Jaar en werd Sabrina Stultiens als eerste winnares uitgeroepen. Zowel Frans Maassen als Bart Brentjens won de prijs voor Renner van het Jaar zeven keer. Tom Dumoulin werd zes keer tot de beste van het jaar uitgeroepen.